ADHD zien als jouw kracht: het verhaal van coach Danielle Meesters

ondernemer met ADHD danielle meesters

Voor de serie ‘succesvolle ondernemers met ADHD' gingen wij op zoek naar inspirerende verhalen van ondernemers die een label hebben, zoals Danielle Meesters. Danielle kreeg op latere leeftijd de diagnose ADHD. Nadat iemand tegen haar zei ‘blijf dicht bij jezelf' en ze eigenlijk geen idee wat dat betekende, begon de zoektocht naar zichzelf. Inmiddels coacht zij al jaren volwassenen met AD(H)D die vastlopen in hun (werk)leven, naar meer rust, energie en plezier. Dit doet zij door je te helpen om ADHD te zien als je kracht in plaats van een belemmering. 

Lees hier het verhaal van Danielle. Wij vinden het super leuk als je een reactie achterlaat!

Wie ben ik?

Ik ben Danielle 36 lentes jong. Samen met mijn man Alex, dochter Luna (2,5) en zoontje Elias (6 mnd) woon ik in Amsterdam, met vrij uitzicht op de natuur, je gelooft het niet. (dat laatste heeft mijn leven echt veranderd, in de positieve zin, obviously).

Ik ben nieuwsgierig en altijd op zoek. Naar een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur en naar de beste versie van mijzelf. Ik ben enthousiast, doortastend en ook nuchter. Ik wil graag denken dat ik grappig ben, maar daar is mijn innerlijke saboteur het niet altijd mee eens 😝. 

Ik ben gek op friet met mayo, doe (on)regelmatig aan yoga en ik meditatie. Van zingen in de auto met de muziek op volume gehoorbeschadiging word ik vrolijk, daarmee ga ik echt uit mijn hoofd. 

Danielle meesters wie ben ik

What the F*CK is wrong with me?

Heb ik eigenlijk mijn hele leven gedacht. Na mijn hele leven op zoek te zijn geweest naar wat er ‘mis' was met mij, kreeg ik op 32ste de diagnose ADHD, gecombineerd type. 

Wanneer je op zo een late leeftijd de diagnose krijgt, weet je eigenlijk niet beter dan dat dat is wie je bent. Ik kwam er al vrij snel achter dat een traject in de reguliere zorg niet past bij mij (voor de lange termijn). 

De diagnose was voor mij een (nieuw) begin. Een vertrekpunt, want het veranderde in de essentie niets aan de persoon die ik al ben. Het was meer een: OK, en nu?

Er vielen wel megaveel puzzelstukjes op zijn plek

De reden dat ik me altijd een ‘misfit’ heb gevoeld. Ik ben nooit onderdeel geweest van een groep vrienden. Terwijl ik onwijs sociaal ben. Mijn studie deed ik met twee vingers in mijn neus, ik heb het geluk dat ik een goed geheugen heb, korte termijn. Dus ik studeerde altijd een dag van te voren en dat werkte vaak. Dan was ik na een tentamen alles meteen weer vergeten. En soms moest ik 5x herkansen. 

Ik heb 10 jaar lang in de mode gewerkt, als inkoopster. Dat was in het begin fantastisch, ik reisde de wereld rond. Het was een snelle en dynamische wereld! Totdat het bedrijf waar ik werkte groter werd en mijn functie steeds specifieker. Ik was goed met cijfers (says WHO?!) dus ik kreeg een functie als planner. Nu moet ik daar heel hard om lachen, maar ik was doodongelukkig. Had alleen maar het gevoel niet genoeg te zijn, en dacht elk moment door de mand te vallen. Want ik was daar he-le-maal niet goed in, cijfers! Ik had alleen wel geleerd om Excel voor me te laten werken, een mooie ADHD manier om mijn probleem op te lossen. Maar uiteindelijk voelde het alsof ik diep in de put was gezakt en er niet meer uit kon. Ik moest ontzettend hard werken om mijn werk goed te doen. 

Het moet toch ook anders kunnen?

Tot het punt dat ik dacht, dit moet toch anders kunnen? Is dit het? The leven? Ik hield het niet langer vol en stopte, ging op reis. In de hoop dat alles opgelost zou worden. Maar het tegendeel was waar. Lang verhaal kort kwam ik toen in een soort storm midden op zee terecht, ik raakte steeds verder verwijderd van mezelf. Totdat iemand zei: ‘Mag ik je de tip geven: blijf dichtbij jezelf’. Dit raakte mij ontzettend, want ik had geen idee wat dat betekende. Wie ben ik eigenlijk? Dacht ik alleen maar, en wat wil ik?

Danielle Meesters zoektocht naar zichzelf

De zoektocht naar mezelf

Toen begon de zoektocht naar mezelf, en dat was een lange, bumpy ride. Maar wel het mooiste cadeau dat ik mezelf heb gedaan. Ik kwam erachter wat bij me past en wat werkt voor mij om meer innerlijke rust te ervaren en meer energie en plezier in de dingen die ik doe. Ik realiseerde me dat het ook anders kan. Dit gaf mij zo een gevoel van vrijheid dat ik dacht: Dit gun ik werkelijk IEDEREEN die zo vastloopt in zijn of haar leven. Ineens vielen de puzzelstukjes samen.

Inmiddels coach ik al een paar jaar mensen met AD(H)D die vastlopen in hun (werk) leven, naar meer rust, energie en plezier in hun (werk)leven. Door je AD(H)D te zien als je kracht i.p.v. je belemmering. 

En dat is precies wat ik zelf heb gedaan, mijn AD(H)D inzetten als mijn kracht.

Door het leven te creëren dat past bij mij, i.p.v. het leven dat ‘hoort’. 

Mijn werk is afwisselend, dat is voor mij super belangrijk. Het is uitdagend en ik leer elke dag weer nieuwe dingen. Ik vind persoonlijke ontwikkeling megaleuk en wordt nooit saai, dus ik ben super dankbaar om dagelijks te kunnen groeien door het werk wat ik doe. 

En natuurlijk daardoor ook anderen te helpen in hun groei. Het is fantastisch om mensen in een korte periode te zien transformeren van onzeker, all over the place, naar zelfverzekerd en meer ontspannen. 

Danielle meesters ondernemer ADHD

Ondernemen past bij mij door de afwisseling.

Mijn werk is super veelzijdig. Het is niet alleen coachen en mezelf ontwikkelen in mijn vak, maar ook jezelf ontwikkelen als ondernemer. Dat is echt een vak apart heb ik wel geleerd. Het is uitdagend, en ik houd wel van een uitdaging. 

Doordat ik mijn passies heb gevonden is het voor mij makkelijk(er) om in mijn hyperfocus te gaan. Ik ben een doorzetter en ik weet zeker dat dat komt door mijn AD(H)D, ik ben niet bang om hard te werken, al is dit zeker ook mijn valkuil. Mijn creativiteit helpen mij om naar oplossingen te zoeken, verder te kijken dan mijn neus lang is. Ik ben wel echt een doener, dus ik heb een idee en ga aan de slag. Veel mensen om me heen zeggen wel: “Jij doet gewoon, jij durft het” en een stukje bravery/being fearless is wel ADHD. 

Ik ben super blij dat ik de stap heb genomen. Als ik het niet had gedaan had ik me altijd afgevraagd, ‘wat als'. Het is echt niet altijd makkelijk, het is vaak een spiegel, confronterend, maar daardoor leer je ook zo onwijs veel over jezelf, als mens, en als ondernemer. 

Met alles wat ik nu weet zou ik mezelf de volgende adviezen geven:

Zoek op tijd hulp! Je hoeft het niet alleen te doen. Ondernemen is echt een vak apart, er zijn mensen die er rete goed in zijn, leer van hun. Ik heb mijn financiën meteen uitbesteed, want ik weet dat daar mijn kracht niet ligt. Daardoor kan ik mezelf focussen op dat waar ik wel goed in ben. Ik heb ook iemand die me helpt met overzicht creëren en technische dingen voor me oplossen, dat is zo onwijs fijn!

Danielle Meesters ADHD coach

Ik wil iedereen met AD(H)D die dit leest meegeven:

Alles is mogelijk, ook voor jou. Als ik het kan, mijn leven creëren zoals het past bij mij, dan kan jij het ook! De eerste stap is naar binnen gaan, naar de kern van wie jij bent als persoon en vooral jezelf afvragen: Wie wil ik zijn? 

Je bent niet kapot, je hoeft niet gefixt te worden! Jezelf verstoppen, je AD(H)D kenmerken proberen te ‘temmen’ zodat ze niet bestaan is zonde. Want als je het omarmt, dan ben jij briljant, en heb je de mooiste ideeën. 

Dit was het verhaal van Danielle

Danielle laat zien dat ondernemen en ADHD heel goed samen gaan. Dankzij haar eigen ervaring met ADHD, en haar zoektocht naar zichzelf, weet ze nu precies hoe ze anderen in deze zelfde zoektocht kan begeleiden. Wil jij ook leren hoe je jouw ADHD kan omzetten van een belemmering in een kracht? Bekijk hier wat Danielle voor jou kan betekenen. Wij zouden het ook heel tof vinden als je een reactie achterlaat!

Hey, mooi brein!

Verlang jij naar rust in je hoofd en plezier en betekenis in je leven? Volg ons in social medialand en ontdek nog meer tips, verhalen en een bron van inspiratie voor jouw unieke brein. In onze community komen creatieve, eigen-wijze en unieke breinen samen om te ontwarren, ontdekken en samen te groeien. Deel jouw ervaringen en verhalen, stel een vraag en vind antwoorden van experts en ervaringsdeskundigen. Ontdek je ware ik, omarm de chaos en geniet van de avonturen van ons dwalende brein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief en ontdek tips, verhalen en wijsheden voor een fijn leven met jouw Wandering Mind

Mis niets!

15585
Scroll naar boven