Noise Cancelling koptelefoon ADHD en ADD – een must have voor Unieke Breinen

overprikkeld symptomen hsp add adhd

Één van de grootste nadelen van het hebben van ADD, vind ik wel het feit dat we snel overprikkeld raken. De koelkast hoeft maar iets te lang te zoemen en ik ren gillend van frustratie door het huis, mijn oren stevig dichtgedrukt houdende. Tot ik een fan-tas-tisch apparaat ontdekte, waar ik je in dit artikel meer over ga vertellen. Heb jij een Uniek Brein? Dit item iedereen met ADD, ADHD en HSP gewoon in huis hebben… De noise cancelling koptelefoon!

Raken alleen mensen met ADD overprikkeld?

Iedereen raakt wel eens overprikkeld, want in de huidige maatschappij worden we overladen door prikkels. Waar de jager-verzamelaar uren op zoek was naar eten, lopen we nu door een drukke supermarkt en spenderen we een groot gedeelte van onze tijd in kantoren. Vooral steden bieden een overkill aan prikkels; geuren, kleuren, geluiden, mensen, auto's, advertenties… maar als je ADD hebt (of ADHD, of een HSP bent) weet je dat zelfs het geluid van de laptop of fluitende vogels al teveel kan zijn. Dit is precies waarom je – als je ADD of ADHD hebt – een noise cancelling koptelefoon wilt hebben.

Overprikkeling bij ADD, ADHD of HSP

De wortel van het probleem van overprikkeling bij ADD, ADHD en HSP bevindt zich in de hersenen en het mag niet worden onderschat. Overprikkeling ontstaat wanneer je meer input vanuit je omgeving krijgt – vanuit je zintuigen – dan je hersenen kunnen verwerken.

Overprikkeling treedt bijvoorbeeld op in een drukke ruimte waar meerdere gesprekken gevoerd worden, in een ruimte met fel licht of op een druk feestje. Maar iemand met ADD kan zelfs thuis overprikkeld raken, wanneer de televisie te lang heeft aangestaan of wanneer een huishoudelijk apparaat vervelende geluiden maakt.

Overprikkeling is serieus, zeker voor iemand met ADD. Onderschat het niet, want het kan je zelfs ziek maken. Bij mij was continue overprikkeling één van de oorzaken van een burn-out. Had ik die noise canceling koptelefoon maar eerder ontdekt… 😉

Het allerbeste kado aan je ADD-zelf

Oké, genoeg informatie over prikkels, ik wil je namelijk niet overprikkelen ;-).

Hopelijk heb je wat geld op je bankrekening staan, want dit fantastische apparaat waar ik je over ga vertellen is niet goedkoop. Zelf moest ik even slikken toen ik zag dat mijn favoriete type noise canceling koptelefoon bijna 300 euro kostte. Er zijn ook budget varianten, helaas heb ik zelf niet zo'n goede ervaring met een onbekend merk uit China. Ze gingen vrij snel kapot, inmiddels heb ik ze weggegooid.

Inmiddels kan ik me geen leven meer voorstellen zonder…………………… tromgeroffel………… de Noise Cancelling Koptelefoon! Perfect voor mensen met ADD of ADHD die snel overprikkeld raken.

De noise cancelling koptelefoon voor ADHD en ADD

Wanneer je ADD of ADHD hebt gaat de noise cancelling koptelefoon jou heel blij maken. Deze koptelefoon blokkeert namelijk geluiden van buitenaf. Je weet niet wat je meemaakt wanneer je hem voor het eerst opzet. FAN-TAS-TISCH. De buitenwereld is er gewoon even niet. Zelfs gillende kinderen komen niet door de (betere merken) noise cancelling headphones heen.

Of je nu muziek, natuurgeluiden, ambient sounds of helemaal niets wil horen, de noise cancelling koptelefoon geeft je rust.

Dit doet de noise cancelling koptelefoon voor mij (en mijn ADD)

De fantastische noise cancelling koptelefoon maakt mijn leven zo veel makkelijker. Hij stelt me gewoon in staat door een drukke supermarkt te lopen zonder gillend naar buiten te rennen. Sterker nog, ik kom uitgerust thuis na een bezoekje aan de winkel. Ook treinen, trams en bussen zijn ineens veilig terrein. Waar ik vroeger uitgeput en leeggezogen uit de trein stapte, geniet ik nu van de ritten en van de rest van mijn dag. Over straat lopen in de spits, terwijl iedereen zijn kinderen van school haalt, gaat ook ineens prima (al moet ik wel oppassen bij het oversteken). Zelfs winkelen gaat prima, het moet niet gekker worden!

Overprikkeld door alle opties voor noise cancelling koptelefoons?

Toen ik voor het eerst een noise cancelling koptelefoon ging bestellen raakte ik lichtelijk in paniek. Er zijn namelijk zo veel opties! Naar mijn weten is de Noise Cancelling headphone van Bose de eerste geweest die met deze technologie aan de slag ging. Dit merk biedt een gewone en een draadloze variant.

Er zijn budget opties, hier heb ik zelf helaas geen goede ervaringen mee. Mijn eerste Noise cancelling koptelefoon was een onbekend merk, maar de kwaliteit viel enorm tegen en na een half jaar was hij stuk.

Wil jij een noise cancelling koptelefoon bestellen? Bespaar jezelf uren research, want daar raak je overprikkeld van. Een gezonde dosis verstand (keuze gebaseerd op je budget en wat je er voorover hebt) doet wonderen.

Zelf heb ik de JBL noise cancelling koptelefoon. Heel blij mee (geen aanrader als je een groot hoofd hebt) en sinds kort ben ik ook in het bezit van de Airpods Pro.

Noise cancelling koptelefoon voor ADHD opties:

noise cancelling koptelefoon kind

Noise cancelling koptelefoon voor kinderen

Ben je op zoek naar een noise cancelling koptelefoon voor je kind? Kies dan een koptelefoon die volumebegrenzing heeft. Op deze manier kan jouw kind veilig naar muziek luisteren, online spelletjes spelen en filmpjes kijken zonder het risico op gehoorschade.

Dit artikel bevat gesponsorde content. Wanneer je een product koopt via een link, ontvangen wij een commissie en daarmee steun je Wandering Minds: super bedankt daarvoor! Dit maakt het mogelijk voor ons om aan onze missie te blijven werken: content te ontwikkelen die Wandering Minds helpt zich beter te voelen en het beter te doen. Natuurlijk promoten wij alleen producten waar we achter staan en betaal jij niets extra’s. Regelmatig mogen wij korting geven: houd de website en socials in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hey, mooi brein!

Verlang jij naar rust in je hoofd en plezier en betekenis in je leven? Volg ons in social medialand en ontdek nog meer tips, verhalen en een bron van inspiratie voor jouw unieke brein. In onze community komen creatieve, eigen-wijze en unieke breinen samen om te ontwarren, ontdekken en samen te groeien. Deel jouw ervaringen en verhalen, stel een vraag en vind antwoorden van experts en ervaringsdeskundigen. Ontdek je ware ik, omarm de chaos en geniet van de avonturen van ons dwalende brein.

2 gedachten over “Noise Cancelling koptelefoon ADHD en ADD – een must have voor Unieke Breinen”

 1. George van der Mark

  Hallo, ik ben op zoek naar oordopjes voor mijn dochter, waarbij het onlangs ADD en Autisme is vastgesteld. Zij wilt geen koptelefoon op. Ik ben benieuwd naar goede alternatieven.

  1. Hi George,
   Laatst had iemand in de community het over EarLoops. Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar misschien is het het waard om te onderzoeken?
   Veel succes!
   (wil ze ook geen In Ear oordopjes, zoals de AirPods?)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang onze nieuwsbrief en ontdek tips, verhalen en wijsheden voor een fijn leven met jouw Wandering Mind

Mis niets!

15585
Scroll naar boven